-
Rodzaje kaw
- Ziarnista kawa - 100% Arabica
- Ziarnista kawa smakowa 100% Arabica
- Ziarnista kawa BIO
- Ziarnista kawa - 100% Robusta
- Ziarnista kawa bezkofeinowa
- Kawa bezkofeinowa ziarnista aromatyzowana
- Mieszanki Espresso
- Rozpuszczalna kawa
- Rozpuszczalna kawa smakowa
- Kawa na filtr, v60
- Cascara i produkty kawowe
- Zielona kawa
-
Kawa według kraju pochodzenia
- Guinejská káva
- Kawa hawajska
- Kawa Togo
- Kawa w Wenezueli
- Kawa z Australii
- Kawa z Bali
- Kawa z Boliwii
- Kawa z Brazylii
- Kawa z Burundi
- Kawa z Dominikany
- Kawa z Ekwadoru
- Kawa z El Salvadoru
- Kawa z Etiopii
- Kawa z Gwatemali
- Kawa z Hondurasu
- Kawa z Indii
- Kawa z Indonezji i Jawy
- Kawa z Jamajki
- Kawa z Jemenu
- Kawa z Kamerunu
- Kawa z Kenii
- Kawa z Kolumbii
- Kawa z Kongo
- Kawa z Kostaryki
- Kawa z Malawi
- Kawa z Meksyku
- Kawa z Myanmar (Birma)
- Kawa z Nepalu
- Kawa z Nikaragui
- Kawa z Panamy
- Kawa z Papui Nowej Gwinei
- Kawa z Peru
- Kawa z Puerto Rico
- Kawa z Rwandy
- Kawa z Tanzanii
- Kawa z Timoru
- Kawa z Ugandy
- Kawa z Wietnamu
- Kawa z Wybrzeża Kości Słoniowej
- Kawa z Zambii
- Kawa z Zimbabwe
- Kubańska kawa
Potrzebujesz porady?
Dlaczego produkty od nas?
- Dowóz za darmo nad 99 zl.
- Zadowolonych klientów
- Dostawa zazwyczaj w ciągu 2 dni roboczych
Kawa bezpośrednio od farmerów i kawowe legendy
Micro Lots to nazwa unikalnej i ograniczonej kawy z podanym dokładnym pochodzeniem. Nie chodzi tylko o nazwę poszczególnej plantacji, ale tak zwane microloty. Microloty to małe partie najlepszych na świecie ziaren kawy, które mają perfekcyjnie określony rodowód. Dzięki temu można się dowiedzieć… cały opis
-
Acetanango (1)
-
Bahati (1)
-
Blue Mountains (1)
-
Boquete, Chiriqui (1)
-
Cajamarca (2)
-
Caldas (2)
-
Cerrado Mineiro (1)
-
Cordigliera el Balsamo (1)
-
District Patrocinio (1)
-
El Paraiso (1)
-
Galapagy (1)
-
Holulaloa, północna Kona (1)
-
Huila (2)
-
Jaramillo (1)
-
Kirinyaga (1)
-
Minas Gerais (1)
-
NARINO (1)
-
Nuwakot (1)
-
San Marcos (1)
-
Santa Ana (1)
-
Santa Barbara (1)
-
Tarrazu (1)
-
Cytrus (1)
-
Cytrynowy (1)
-
Czekolada (7)
-
Granat (1)
-
Gładka (1)
-
Jabłko (1)
-
Jaśminowa (2)
-
Kakao (4)
-
Karmel (4)
-
Kwiatowy (2)
-
Kwiaty (1)
-
Limonka (1)
-
Marcypan (1)
-
Migdałowy (2)
-
Miód (4)
-
Mleczna czekolada (1)
-
Nugat (1)
-
Orzech (3)
-
Orzechy (1)
-
Orzechy włoskie (1)
-
Owoce (10)
-
Papaja (1)
-
Pomarańcza (1)
-
Porzeczka (1)
-
Rum (1)
-
Słodki (1)
-
Trzcina cukrowa (1)
-
Wanilia (1)
-
Winogrona (2)
-
Wiśnia (1)
GALAPAGOS SC 18 SAN CRISTOBAL BIO
JAMAJKA BLUE MOUNTAIN - kawa ziarnista
HAWAII KONA HULA DADDY – kawa ziarnista
KOLUMBIA BARRIQUE RUM FERMENTED - kawa ziarnista
SALWADOR SHG RED BOURBON FINCA SANTA ADELAIDA -MICRO LOT
BRAZYLIA FAZENDA PAREDAO - Micro Lot
KOSTARIKA FINCA EL ROSARI - Micro Lot
KOLUMBIA HUILA WOMEN´S COFFEE PROJECT - Micro Lot
NEPAL MOUNT EVEREST SUPREME BIO – KAWA ZIARNISTA
PERU ALADINO DELGADO WASHED kawa ziarnista
GUATEMALA LA PROVIDENCIA - Micro Lot
KOLUMBIA EXCELSO NARINO - Micro Lot
BRAZIL NATURAL ARABICA CERRADO NY2/3 - Micro Lot
GUATEMALA GEISHA FINCA NUEVA GRANADA - kawa ziarnista
KENIA KAINAMAUI AA - Micro Lot
HONDURAS FINCA LA HACIENDA - Micro Lot
PANAMA GEISHA LA BERLINA SHG - Micro Lot
KOLUMBIA HUILA ROJAS ESTATE GEISHA - Micro Lot
PANAMA GEISHA ESMERALDA - Micro Lot
PERU FINCA EL HIGUERON - Micro Lot
Kolumbie Embrujo Anaerobic Natural - Micro Lot
HONDURAS GEISHA SANTA BARBARA TRINIDAD - Micro Lot
EL SALVADOR BIO SHG EP Finca Las Nube – Micro Lot
Kenia AA Nakuru Mutungat - Micro Lot
Kawa bezpośrednio od farmerów i kawowe legendy
Micro Lots to nazwa unikalnej i ograniczonej kawy z podanym dokładnym pochodzeniem. Nie chodzi tylko o nazwę poszczególnej plantacji, ale tak zwane microloty. Microloty to małe partie najlepszych na świecie ziaren kawy, które mają perfekcyjnie określony rodowód. Dzięki temu można się dowiedzieć o plantacji, terminie zbioru, sposobie przetwarzania i odmianie kawy. Wyjątkowa i specjalna opieka rolników nad kawą oczywiście objawia się w jej intensywnym i charakterystycznym smaku i zapachu.
Microloty są przygotowywane całkowicie niezależnie od innych partii, z wyjątkową dbałością o jakość i warunki produkcji. Nazwa mikro odnosi się nie tylko do małego obszaru, z którego kawa jest zbierana, ale również do jej bardzo ograniczonych ilości.
Taka kawa ma wiele korzyści – konsument doznaje niezwykłego wrażenia , dla którego jest gotów zapłacić więcej. Tym samym poprawiają się warunki życia konkretnego rolnika, umożliwia mu to też bezpieczną pracę i zapewnia zarobki dla wielu innych ludzi. A co więcej przyczynia się do utrzymania tradycyjnej technologii przetwarzania ziaren kawy.
W skrócie chodzi o wyjątkową, zacną i precyzyjnie wyprodukowaną kawę.