-
Rodzaje kaw
- Ziarnista kawa - 100% Arabica
- Ziarnista kawa smakowa 100% Arabica
- Ziarnista kawa BIO
- Ziarnista kawa - 100% Robusta
- Ziarnista kawa bezkofeinowa
- Kawa bezkofeinowa ziarnista aromatyzowana
- Mieszanki Espresso
- Rozpuszczalna kawa
- Rozpuszczalna kawa smakowa
- Kawa na filtr, v60
- Cascara i produkty kawowe
- Zielona kawa
-
Kawa według kraju pochodzenia
- Guinejská káva
- Kawa hawajska
- Kawa Togo
- Kawa w Wenezueli
- Kawa z Australii
- Kawa z Bali
- Kawa z Boliwii
- Kawa z Brazylii
- Kawa z Burundi
- Kawa z Dominikany
- Kawa z Ekwadoru
- Kawa z El Salvadoru
- Kawa z Etiopii
- Kawa z Gwatemali
- Kawa z Hondurasu
- Kawa z Indii
- Kawa z Indonezji i Jawy
- Kawa z Jamajki
- Kawa z Jemenu
- Kawa z Kamerunu
- Kawa z Kenii
- Kawa z Kolumbii
- Kawa z Kongo
- Kawa z Kostaryki
- Kawa z Malawi
- Kawa z Meksyku
- Kawa z Myanmar (Birma)
- Kawa z Nepalu
- Kawa z Nikaragui
- Kawa z Panamy
- Kawa z Papui Nowej Gwinei
- Kawa z Peru
- Kawa z Puerto Rico
- Kawa z Rwandy
- Kawa z Tanzanii
- Kawa z Timoru
- Kawa z Ugandy
- Kawa z Wietnamu
- Kawa z Wybrzeża Kości Słoniowej
- Kawa z Zambii
- Kawa z Zimbabwe
- Kubańska kawa
Potrzebujesz porady?
Dlaczego produkty od nas?
- Dowóz za darmo nad 99 zl.
- Zadowolonych klientów
- Dostawa zazwyczaj w ciągu 2 dni roboczych
Kawa z Kostaryki
Kostaryka jest jednym z krajów Ameryki Południowej, które od bardzo dawna kojarzą się z kawą. Nic dziwnego. Panujące tam warunki klimatyczne doskonale pasują do krzewów kawowych. Dzięki temu kawa z Kostaryki ma doskonały smak, korzenny aromat i idealną kwasowość. Na szczególną uwagę zasługują kawy… cały opis
KOSTARIKA SAN RAFAEL TARRAZU SHB RZ kawa ziarnista
KOSTARIKA FINCA EL ROSARI - Micro Lot
CASCARA Z KOSTARYKI
Kostaryka Palmichal Micro-Mill Villa Sarchi Honey - kawa ziarnista
Kawa z Kostaryki
Kostaryka jest jednym z krajów Ameryki Południowej, które od bardzo dawna kojarzą się z kawą. Nic dziwnego. Panujące tam warunki klimatyczne doskonale pasują do krzewów kawowych. Dzięki temu kawa z Kostaryki ma doskonały smak, korzenny aromat i idealną kwasowość. Na szczególną uwagę zasługują kawy z regionu Tarrazu, które zazwyczaj uprawia się bez użycia pestycydów i sztucznych nawozów, a ich zbiory i obróbka są w całości wykonywane ręcznie przez rolników.
Kraj przywiązuje dużą wagę do jakości produkcji kawy. Oprócz plantacji pod ścisłym nadzorem organizacji zawodowych, rząd zakazuje w Kostaryce uprawy drzew kawy robusta.