-
Rodzaje kaw
- Ziarnista kawa - 100% Arabica
- Ziarnista kawa smakowa 100% Arabica
- Ziarnista kawa BIO
- Ziarnista kawa - 100% Robusta
- Ziarnista kawa bezkofeinowa
- Kawa bezkofeinowa ziarnista aromatyzowana
- Mieszanki Espresso
- Rozpuszczalna kawa
- Rozpuszczalna kawa smakowa
- Kawa na filtr, v60
- Cascara i produkty kawowe
- Zielona kawa
-
Kawa według kraju pochodzenia
- Guinejská káva
- Kawa hawajska
- Kawa Togo
- Kawa w Wenezueli
- Kawa z Australii
- Kawa z Bali
- Kawa z Boliwii
- Kawa z Brazylii
- Kawa z Burundi
- Kawa z Dominikany
- Kawa z Ekwadoru
- Kawa z El Salvadoru
- Kawa z Etiopii
- Kawa z Gwatemali
- Kawa z Hondurasu
- Kawa z Indii
- Kawa z Indonezji i Jawy
- Kawa z Jamajki
- Kawa z Jemenu
- Kawa z Kamerunu
- Kawa z Kenii
- Kawa z Kolumbii
- Kawa z Kongo
- Kawa z Kostaryki
- Kawa z Malawi
- Kawa z Meksyku
- Kawa z Myanmar (Birma)
- Kawa z Nepalu
- Kawa z Nikaragui
- Kawa z Panamy
- Kawa z Papui Nowej Gwinei
- Kawa z Peru
- Kawa z Puerto Rico
- Kawa z Rwandy
- Kawa z Tanzanii
- Kawa z Timoru
- Kawa z Ugandy
- Kawa z Wietnamu
- Kawa z Wybrzeża Kości Słoniowej
- Kawa z Zambii
- Kawa z Zimbabwe
- Kubańska kawa
Potrzebujesz porady?
Dlaczego produkty od nas?
- Dowóz za darmo nad 99 zl.
- Zadowolonych klientów
- Dostawa zazwyczaj w ciągu 2 dni roboczych
Kawa z Indonezji i Jawy
Indonezja, a konkretnie Jawa, została zapoznana z kawą przez Holendrów, którzy przywieźli ją pod koniec XVII wieku. Od tego czasu na płaskowyżu wokół góry Kawah pojawiły się plantacje kawy. Wysokość 1 300 m n.p.m. i doskonały skład gleby zapewniają idealne warunki. Nie bez znaczenia jest fakt, że… cały opis
JAVA JAMPIT A/WP-1X Estates kawa ziarnista
INDONEZJA SUMATRA LINTONG kawa ziarnista
ROBUSTA INDONESIE BENGKULU kawa ziarnista
ROBUSTA INDONESIE FLORE BIO- kawa ziarnista
INDONEZJA SULAWESI TORAJA KALOSSI GRADE 1
INDONESIE SULAWESI SULOTCO ESTATE BIO - kawa ziarnista
CZEKOLADA W PASTYLKACH JAVA ORIGIN MLECZNA 34%
INDONZJA JAVA BLAWAN ESTATE - MICRO LOT
Robusta Java - kawa ziarnista
Indonezja BIO - kawa rozpuszczalna
Kawa z Indonezji i Jawy
Indonezja, a konkretnie Jawa, została zapoznana z kawą przez Holendrów, którzy przywieźli ją pod koniec XVII wieku. Od tego czasu na płaskowyżu wokół góry Kawah pojawiły się plantacje kawy. Wysokość 1 300 m n.p.m. i doskonały skład gleby zapewniają idealne warunki. Nie bez znaczenia jest fakt, że krzewy rosną w całkowitej izolacji, dzięki czemu ich ziarno ma niepowtarzalny charakter. Dzięki temu kawa jest zrównoważona, lekko pikantna, z nutami czekolady i subtelną kwasowością.