Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO – MALINA

Kod: 1322
Ocena: doskonały, 1 recenzje

Jakie wspomnienia się pojawią, kiedy poczujecie zapach malin? Letnie późne popołudnie? Dżem babci? Albo kawałek czekolady na podwieczorek, smakowany gdzieś pod lasem? To wszystko skrywa gorąca czekolada o smaku słodkich malin. Zagrzeje was po trasie biegowej, odświeży przed spotkaniem biznesowym. Kakao, jak wiadomo, zawiera hormon miłości i szczęścia. Zanurz się w malinowej przyjemności niezależnie od swoich obowiązków. Każdy dzień jest przecież stworzony do radości.

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
119,4 zł /1000 g 11,9 zł /100 g
Dostarczymy do Środy, 22. 5. 2024
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Republika Dominikany
Smak
Smak:
Czekolada, Malina
BIO
BIO:
Tak

Skład

Organiczny cukier trzcinowy, Kakao w proszku BIO, Organiczny, naturalny aromat

Kremowo-czekoladowy smak

Gorąca czekolada w proszku z 42-procentowym kakao i szczyptą trzcinowego cukru smakuje bardzo smacznie, ciepło i miękko. Aromat malinowy nadaje jej atrakcyjny, ale nie dominujący ton ulubionego przysmaku.

Pochodzenie

Gorące kakao w proszku to nic innego jak starannie wyważona mieszanka dobrej jakości kakao i cukru trzcinowego. W tym przypadku aromatyzowane kroplą naturalnego smaku malin. Nie trzeba się obawiać. Naturalna substancja aromatyzująca jest uzyskiwana z prawdziwie naturalnych źródeł – roślinnych lub zwierzęcych, w procesach fizycznych, enzymatycznych lub mikrobiologicznych (jak informuje Państwowy Ośrodek Zdrowia). Tak wiec jeśli w gorącej czekoladzie poczujecie maliny, możecie być pewni, że ich aromat pochodzi naprawdę z malin.

Skąd pochodzą kolejne składniki gorącej czekolady? Kakao jest z Dominikany i cukier trzcinowy z Paragwaju. Obydwa surowce, tj ziarna kakaowca i cukier trzcinowy były uprawiane w ramach systemu rolnictwa ekologicznego. Są one zatem oznaczone BIO i nie zawierają żadnych szkodliwych substancji lub ich pozostałości.

Ziarna kakaowe są zbierane z wiecznie zielonych drzew prawdziwych kakaowców (Theobroma cacao). Kraja pochodzenia to Ameryka Południowa, a dziś drzewa kakaowe uprawiane są również w Ghanie, Brazylii i na Wybrzeżu Kości Słoniowej. Rosną do wysokości 5-8 metrów, mają duże i długie liście i kwitną różowobiałymi kwiatami. Zmieniają się w owoce - żółte jagody z nasionami, czyli ziarna kakao. Zbiór owoców nie jest łatwy. Podobnie jak droga od owoców do kakao, a nawet do czekolady. Na Dominikanie drzewa kakaowe uprawia się na 150 000 hektarów. Jakość tamtejszej produkcji jest uważana za jedną z najlepszych na świecie.

Trzcinę cukrową często określa się jako surowiec do produkcji cukru i rumu, ale mniej znana jest sama roślina. Wieloletnia trawa z łacińską nazwą Saccharum officinarum może mieć wysokość do 6 metrów i grubość 5 centymetrów. Łodygi są miękkie wewnątrz, a ich miąższ zawiera do 20 procent cukru. Trzcina cukrowa kwitnie w tak zwanych zatrzaskach, owocem są ziarna. Kwiatów ani owoców na plantacjach raczej nie zobaczymy. Zabierają roślinie cukier, dlatego rolnicy je usuwają. W Paragwaju pierwsza trzcina cukrowa została zasadzona w 1549 roku. Jednak nieefektywne rolnictwo doprowadziło do niskich zbiorów. Jeszcze kilka lat temu lokalny przemysł cierpiał na brak nowoczesnego zaplecza technologicznego. Wydaje się jednak, że produkcja cukru, a tym samym produkcja trzciny cukrowej w Paragwaju, należy do priorytetów rządu. Pod koniec XX wieku plantacje trzciny cukrowej zajmowały około 70 000 hektarów ziemi.

Wszystkie składniki gorącej czekolady w proszku 42% pochodzą z rolnictwa ekologicznego. Mieszanka jest aromatyzowana naturalnym aromatem, który nie kryje oryginalnego smaku surowców i nie powoduje zgagi ani żadnej innej reakcji na zdrowie. Tylko osoby mający alergię na laktozę powinni być jednak czujni. Gorąca czekolada może zawierać śladowe ilości mleka.

Wzór opakowania czekolady i kakao

Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.

Sposób przygotowania

Rozpuszczamy 30 g czekolady w około 150 ml gorącego mleka. Jeśli chcecie, żeby napój był gęstszy i miał bardziej wyrazisty smak wymieszajcie czekoladę w stosunku 33 g czekolady i 66 ml gorącego mleka. Możecie oczywiście poeksperymentować z ilościami składników tak, aby uzyskać jak najbardziej satysfakcjonujący efekt.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktuj się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100g kakao
Wartość energetyczna: 1649 kJ / 392 kcal
Tłuszcze: 8,8
z tego nasycone: 5,5
Sacharydy: 63,7
z tego cukry: 58,2
Białka: 7,6
Sól: 0,02
Pomóżcie innym przy wyborze:

12. 10.

Ocena: doskonały
Najlepsza gorąca czekolada, jaką kiedykolwiek miałam!Następnym razem na pewno kupię większe opakowanie! Dominika

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


FRANCUSKA WANILIA kawa rozpuszczalna
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

FRANCUSKA WANILIA kawa rozpuszczalna

Wanilia jest chyba najczęściej używaną przyprawą na świecie. Europejczycy kochają ją od 16 wieku, ale starożytni Aztekowie i  Toltekowie wiedzieli o wanilii znacznie wcześniej. French vanilla  lub  Bourbon jest importowana z wyspy Reunion. Jej uprawa, zbiór i przetwarzanie jest trudne, więc i cena nie jest niska. Zrób sobie teraz przyjemność i wypróbuj ją w kawie z Meksyku.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
142,8 zł /1000 g 14,3 zł /100 g
Świeżo uprażymy i dostarczymy do Środy, 22. 5. 2024

15% ZNIŻKA
GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO – KARMEL
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO – KARMEL

Jeśli macie kubek, mleko i łyżeczkę to tylko gorącej czekolady brakuje Wam do szczęścia. Mieszanka najwyższej jakości kakao i wysokiej jakości cukru trzcinowego potrafi przywrócić dobry nastrój i zachęcić do pracy lub uprawiania sportu. Nie bez powodu piją kakao zakochani ludzie, małe dzieci lub seniorzy. Oni wszyscy wiedzą co to jest szczęście. Dołączcie do nich i osłodźcie sobie rano lub popołudnie zdrową gorącą czekoladą. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
119,4 zł /1000 g 101,5 zł /1000 g 10,2 zł /100 g
Dostarczymy do Środy, 22. 5. 2024

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO - MIĘTA
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

GORĄCA CZEKOLADA W PROSZKU 42% BIO - MIĘTA

Cukierki czekoladowe o smaku mentolowym kochacie lub omijacie je szerokim łukiem. Jeśli należycie do pierwszej grupy, będziecie zachwyceni. Ta gorąca czekolada o delikatnej miętowej barwie smakuje wyśmienicie. Napój jest przyjemny, słodki, czekoladowy. Spróbuj sam. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
119,4 zł /1000 g 11,9 zł /100 g
Dostarczymy do Środy, 22. 5. 2024
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »