Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

CZEKOLADOWE PASTYLKI BIAŁA CZEKOLADA Z KAWALKAMI WANILII BIO

Kod: 1576

Pastylki z białej czekolady z kawałkami wanilii z Madagaskaru to prawdziwy rarytas. Powstają z organicznego masła kakaowego, cukru trzcinowego, mleka w proszku i wanilii. Mniam! Rozpuszczone w mleku lub dodane do deserów, urzekną was swoją delikatnością. 

Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
168,9 zł /1000 g 16,9 zł /100 g
Dostarczymy do Wtorku, 21. 5. 2024
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł
Kraj pochodzenia
Kraj pochodzenia:
Madagaskar
Smak
Smak:
Wanilia, Mleczna czekolada
BIO
BIO:
Tak

Skład

Organiczny cukier trzcinowy, Organiczne masło kakaowe, Organiczne mleko w proszku, Organiczny ekstrakt waniliowy, Organiczne kawałki wanilii

Smak

Czekoladowa pastylki Biała czekolada z kawałkami wanilii BIO są przyjemnie słodkie, gładkie aż jedwabiste, można wyraźnie zidentyfikować w nich świeżą wanilię i mleko.

Pochodzenie

Madagaskar to nie tylko lemury, baobaby i długie, zalane słońcem plaże. Czwarta co do wielkości wyspa na świecie to także krzewy, sawanny, łąki, górskie łąki i lasy deszczowe. Miejscowi cenią swoje bogactwo naturalne, już w 1927 roku zaczęli budować sieć obszarów chronionych, jako jedni z pierwszych na świecie.

W warunkach naturalnych, bez użycia przemysłowo produkowanych nawozów czy środków pielęgnacyjnych, Madagaskar uprawia zarówno kakao, jak i wanilię, z których te pastylkii są wykonane. Ale uwaga - chociaż ogólnie nazywamy je czekoladą, eksperci sprzeciwiają się takiemu określeniu. Nie zawierają masy kakaowej, bez której nie może obejść się prawdziwa czekolada, ale masło kakaowe. Ale ludzie, którzy kochają czekoladę, prawdopodobnie to rozumieją. Biała czekolada jest wytwarzana z produktu otrzymywanego z ziaren kakaowych. Jeśli jest wysokiej jakości, a ponadto BIO, nie ma zastrzeżeń co do jego spożycia.

Jak powstaje biała czekolada? Na początku nie ma znaczenia, czy ziarna kakaowe zbierane na plantacjach Madagaskaru będą białą, mleczną czy gorzką czekoladą. Ziarna muszą zostać odcięte przez drzewa kakaowe, a nasiona usunięte z miąższu, który pozostawia do fermentacji przez kilka dni (często bezpośrednio na plantacji, w stosach pod drzewami kakaowymi, zawinięte w liście bananowca). Dzięki temu ziarna mają charakterystyczny czekoladowy aromat i brązowy kolor. Następnie trafiają do fabryki, gdzie są prażone, mielone, a proszek kakaowy i masło kakaowe są oddzielane od powstałej masy w skomplikowanym procesie. Jest dalej mieszany z cukrem, mlekiem i wanilią. Ponieważ biała czekolada nie zawiera kakao, prawie nie ma w niej kofeiny ani teobrominy. W przeciwieństwie do mlecznej i gorzkiej czekolady.

Biała czekolada została wprowadzona na rynek europejski w 1936 roku. Z biegiem czasu jej skład się zmienił i dziś Unia Europejska przewiduje, że musi zawierać co najmniej 20% masła kakaowego, 14% suchej masy mlecznej i 3,5% tłuszczu mlecznego.

Biała czekolada może zawierać substancje wywołujące alergie, osoby wrażliwe na mleko, soję i ich produkty powinny zachować ostrożność.

Przechowuj tę czekoladę w temperaturze 12-20 ° C.

Uwaga

W przypadku zamówienia czekoladek w naprawdę gorące letnie dni mogą one ulec deformacji lub częściowemu stopieniu podczas transportu. Zmiana ta nie ma wpływu na jakość czekolady.

Wzór opakowania czekolady i kakao

Nasze czekolady i kakao są umieszczane w najwyższej jakości aluminiowym opakowaniu, które nie jest zbyt bogato zdobione graficznie, ponieważ nasza firma dba przede wszystkim o smak i zachowanie najwyższej jakości pakowanych produktów. Najwyższej jakości opakowanie zachowuje charakter kakao i czekolady. Kakao i czekolada są zawsze hermetycznie zamknięte w opakowaniu, aby nie miały kontaktu z wilgocią, światłem i obcymi zapachami.

Sposób przygotowania

Czekoladowe pastylki można spożywać "tylko tak" wspaniale smakują rozpuszczone w gorącym mleku lub w różnych deserach.

Smak i nuty:
Intensywność
Przetwarzanie

Potrzebujesz porady?

Skontaktuj się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Wartość odżywcza / 100 g czekoladek
Wartość energetyczna: 2419 kJ/580 kcal
Tłuszcze: 38,3 g
z tego nasycone: 22,9 g
Sacharydy: 51 g
z tego cukry: 51 g
Błonnik: 0,1 g
Białka: 7,9 g
Sól: 0,25 g
Pomóżcie innym przy wyborze:

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

Szukasz inspiracji? Inni dokupili na przykład to:


RÓŻOWA CZEKOLADA W PASTYLKACH 47,3% - różowa czekolada
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

RÓŻOWA CZEKOLADA W PASTYLKACH 47,3% - różowa czekolada

Czerwone róże, czerwone wino plus - czerwona czekolada. Nowość, która budzi wielkie zainteresowanie, na pewno się Wam spodoba. Czekoladowe pastylki o atrakcyjnym wyglądzie i wyrafinowanym smaku podbijają świat. Tak zwana rubinowa czekolada jest słodka i jednocześnie owocowa. Za jej kolorem znajdują się czerwone ziarna kakao. Ekwadorska specjalność stworzyła zupełnie nowy rodzaj czekolady. Skosztujcie.  Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
225,1 zł /1000 g 22,5 zł /100 g
Dostarczymy do Wtorku, 21. 5. 2024

CZEKOLADOWE PASTYLKI SŁONY KARMEL
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADOWE PASTYLKI SŁONY KARMEL

Według statystyk na każdą osobę na planecie przypada ponad pół kilograma czekolady rocznie. Jak zwykle najbardziej lubią ją Szwajcarzy i Belgowie. Ich czekoladowe praliny, chipsy, kremy, lizaki czy nadziewane cukierki cieszą się uznaniem na całym świecie. Ilu czekoladoholików oddaje się niepowtarzalnym połączeniom smaków, nie jest to takie oczywiste. Jednak jest całkiem pewne, że wkrótce do nich dołączycie. Po prostu posmakujcie mlecznej czekolady z solonym karmelem i dajcie… Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
154,3 zł /1000 g 15,4 zł /100 g
Dostarczymy do Wtorku, 21. 5. 2024

CZEKOLADA W PASTYLKACH PERU ORIGIN GORZKA 61%
Kupujesz jako firma? Nie przegap regulaminu handlowego.

CZEKOLADA W PASTYLKACH PERU ORIGIN GORZKA 61%

Czekolada w pastylkach Peru origin gorzka 61 % wyróżnia się doskonale wyważonym smakiem czystego ziarna kakaowca. Odnajdziecie w nij zarówno typową czekoladową gorzkość, jak i lekką słodkość oraz delikatną korzenność. To, czego na pewno nie znajdziecie w tej czekoladzie, to wanilia lub soja. Żadnej z nich nie dodano do pastylek. Więcej na szczegółach produktu
Duże opakowanie:
Małe opakowanie:
148,5 zł /1000 g 14,8 zł /100 g
Dostarczymy do Wtorku, 21. 5. 2024
Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »