Nowa rejestracja
Zapomniałeś hasła?
+48 669 731 168 (Po-Pt 7-16 godz.)
0 szt.
0,0 zł
Koszyk jest pusty. Chodźmy to naprawić!
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

AKSAMITNA JAVA - puszka upominkowa 300g

Kod: 1499

Zróbcie swoim bliskim piękny prezent, który zachwyci ich umysł i kubki smakowe! Przygotowaliśmy dla Was ekskluzywny pakiet kawy w puszce upominkowej.

"Cieszcie sie kawą o niezwykłej głębi i orientalnym aromacie"

Puszka jest wypełniona ziarnami kawy aż po brzegi.

94,1 zł brutto
76,5 zł netto
Dostarczymy do Wtorku, 21. 5. 2024
Nie płać za wysyłkę! Dokup jeszcze za 99,0 zł a masz ją za darmo.
 
99,0 zł

Skład

Arabica 100%

Pianka i aromat kawy

Słodki smak z lekkim posmakiem czekolady - taka jest Arabica Java Jampit. Świeżo palona i zmielona dobrze uformowana w filiżance to fantazyjny drink z bogatą i elastyczną pianką. Pełna konsystencja i aksamitny smak z niską kwasowością są oszałamiające. Kawa ma niezwykłą głębię, która podkreśla mieszankę orientalnych zapachów. Czekoladowa, delikatna i ostra.

Pochodzenie kawy

Plantacje Blawan & Jampit skąd przywieźliśmy tę kawę znajduje się w pięknym krajobrazie pełnym wulkanów i jezior. Wschodnia część egzotycznej wyspy Jawa należy kawie od końca 17 wieku, kiedy ją przynieśli Holendrzy. Od indonezyjskich wysp kawa była przewożona na łodziach ciągnących do Europy, worki były używane jako potrzebne obciążenie łodzi. I dzięki morskiej soli kawa miała oryginalny profil smakowy.

Odmiana Jember do Indonezji dostała się z Etiopii do Indii. Charakteryzowana jest odcieniami karmelu, syropu klonowego i czekolady. Wszystkie rośliny kawy są starannie selekcjonowane i konserwowane, aby osiągnąć maksymalną jakość. Owoce kawy dojrzewają praktycznie przez cały rok i tak są zbierane. Są one podobne do wiśni. W przeciwieństwie do niej, na owocach kawy (kawa arabska) nie jest cenny miąższ, lecz jądra. Dwa twarde jądra charakterystycznego kształtu ziarna, trzeba pozbawić miąższu i uwolnić skorupę co jest dość skomplikowanym procesem. Ziarna następnie podane są fermentacji, ponownie oczyszczone i przesiewane. Wynikiem jest zielona kawa, która dobrym prażeniem zyskała pożądanej struktury chemicznej i fizycznej. Typowy cień brązowych ziaren kawy jest spowodowany karmelizacją i zwęglaniem cukrów celulozy. Pieczenie to niezwykle delikatny proces, któremu poświęca się wielkiej uwagi.

Efekty kawy

Arabica
Efekty arabiki

Sposób przygotowania

  1. Należy zmielić kawę bezpośrednio przed użytkiem zgodnie z wybranym gatunkiem kawy.
  2. Na jedną kawę należy użyć co najmniej 1,5 - 2 łyżeczki (około 7 gramów) zmielonej kawy.
  3. Zalać wodą o temperaturze około 95 ° C.

Potrzebujesz porady?

Skontaktuj się z Anetą (Po-Pt 7-16 godz.)!
+48 669 731 168
aneta@manucafe.pl
Pomóżcie innym przy wyborze:

Najlepsze akcesoria dla tego produktu

Możesz zrezygnować w każdej chwili. Newsletter będzie wysyłany co 2 tygodnie.
Zapisując się do otrzymywania informacji o promocjach, nowościach i ciekawostkach wyrażasz zgode na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Warunki dla firm | Zniżka za zapisanie się do ManuTips »